[...] 1,8-2,2g/kg masy ciała,tłuszcz przynajmniej 1g/kg(choć może być i więcej,a resztę wyrównaj węglowodanami Pamiętaj o jak najwyższej jakości produktów-nieprzetworzone źródła białka,węglowodanów;do tego warzywa i owoce w każdym posiłku ;-) Jeśli chodzi o tłuszcz to tu przystępny artykuł: [...]
bialko w proszku rozni sie tym od jedzenia ze jest w proszku... Od kazdego zrodla bialka bedzie sie roznilo iloscia poszczegolnych aminokwasow. Porcje, dwie z bialka w proszku mozesz uzupelniac diete jesli bedziesz mial braki wiecej staraj sie nie. Co do tematu to ja np mieszkam za granica i w PL jestem tylko w wakacje wtedy robie zapasy na [...]
No to nowy dziennik na nową drogę życia \-) Cel: dorobić muskle a potem że niby RZEŹBA :)) Dane: wiek: 27 wzrost: 156 waga:51 wymiary będą jutro Dieta: dzień niski 150/80/80 ok 1650 kcal dzień średni 150/80/180 ok 2050 kcal dzień wysoki 150/80/260 ok 2350 kcal W posiłkach okolotreningowych jesz białko + węglowodany Na pierwszy posiłek również [...]
Ha! Myślałam o Tobie /-)_ No to jedziem z dietką, ekhm... Będzie SZOK w kurniku: 90g białka 40g tłuszczu 300g (TRZYSTA) węglowodanów :-D Źródła białka: ryby, owoce morza, warzywa strączkowe, chude mięsa (w takiej kolejności) Źródła węglowodanów: ryż, warzywa bulwiaste, w tym ziemniaki i słodkie ziemniaki, owoce jagodowe oraz warzywa strączkowe [...]
[...] na 2000 kcal to jakoś mało na oko tego żarcia jest i w ogóle kilka zastrzeżeń bym miała. Muszę dobijać białko sama i mieszać te wydzielone posiłki, bo w minimum dwóch nie ma źródła białka. Trening wczoraj był na szybko i bez aero. Zrobiłam 3 serie tych ćwiczeń, co wypisałam wyżej, że mogę. Kolana już mnie prawie nie bolą, ramię też coraz mniej. [...]
1A. http://warriorperformance.com.au/wp-content/uploads/2010/03/DB-neutral-grip-bench1.jpg 2A. http://www.youtube.com/watch?v=kUIQPABCmz8 2B. http://www.youtube.com/watch?v=pYcpY20QaE8 O tempie: http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/6_questions_about_tempo_training .... Dalej z dietą jedziemy. Przyjmij kaloryczość jako 2500 - [...]
Tak, wody cały czas dużo. Co do białka zdania są podzielone, nie mam odniesienia. Teoretycznie białko się ścina w temperaturze powyżej 40st C, ale naturalne... chemia naturalna nie jest. Tak jak mówię - nie mam odniesienia i wiarygodnego źródła co do tej kwestii, ale raczej bym białka wrzątkiem nie zalewał:)
Czy to źle? Nie nazwałbym tego złym zabiegiem, aczkolwiek, jak wszyscy wiemy, najcenniejszym i najbardziej wartościowym białkiem jest białko pochodzące z mięsa, ryb oraz jajek i te źródła powinny zdecydowanie w dziennej ilości spożytego białka dominować. Pozdrawiam.
Tak więc zacznijmy od początku, czyli od zimna. Ciało ludzkie jest do niego lepiej przystosowane, ale do czasu. Posiadamy 10 razy więcej receptorów zimna niż ciepła i są one położone bliżej skóry. Dzięki temu lepiej wiemy, kiedy należy się schronić. Gdy jest nam zimno najpierw blednie skóra, poprzez początkowe zmniejszenie ciśnienia. Następnie [...]
[...] " " pszenica i żyto - aminokwasami limitującymi jest lizyna i tryptofan, w przypadku żyta także metionina; " " Chcąc uzupełnić pule tego aminokwasu w posiłku można połączyć źródła zbożowe białka z: - produktami pochodzenia zwierzęcego, - produktami mlecznymi, - rybami, - nasionami roślin strączkowych, - drożdżami" Niestety, ale nie znalazłem [...]
[...] WW: 170g, T: 70g Do tego dużo wody, po dwóch tygodniach wyrzucić WW z posiłku nr 2, po ok. miesiącu całkiem wyrzucamy posiłek nr 2. Kilka głównych produktów (lub grup) jako źródła poszczególnych substancji odżywczych - boję się monotonii po kilku tygodniach. * DIETA 2 5 posiłków, wszędzie B/WW/T rozłożone w miarę tak samo, poza ostatnim [...]
[...] Zamiast tego ugotuj sobie kurę czy rybę, ser żółty zamień na biały i najlepiej jedz go jako ostatni posiłek bo kazeina trawi się do 8 godzin, chleb zamień na ryż brązowy/ makaron brązowy/ kaszę czyli podstawowe źródła węglowodanów na masówce. No i najważniejsza sprawa - gdzie warzywa? Powinny znaleźć się w każdym posiłku oprócz potreningowego.
[...] rozwala żołądek) Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: Co do diety to nigdy nie rozpisywałem dokładnie jeżeli mam być szczery. Zwiększałem jedynie ilość białka (różne źródła, warzywa, nabiał i mięso, głównie białe), jadłem więcej węgli rano, potem zmniejszając stopniowo do wieczora, dając więcej białka. Jem przeważnie 5 posiłków, staram [...]
[...] tak serek homo całkowicie do usunięcia z michy a nabiał ogranicz do porcji dziennie, czyli jak raz zjesz serek z pomidorem to juz reszta posiłków bez nabiałowa ma być (jaja to nie nabiał ;-) ) Powinnaś dużo ryb jeść, strączki, podroby, jaja, wołowina, drób, wieprzowina jako źródła białka :-)) Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2013-04-08 11:41:21
[...] stanowią 30-35% zapotrzebowanie kalorycznego (wiem, że dużo, ale nie mam aktualnie czasu na ciągłe gotowanie ryżu, makaronu i kaszy). Po treningu zwykłem jeść jajka + inne źródła węgli, jednak nie jem samego białka ale także żółtko, które posiada trochę tłuszczy. Więc czy powinienem zmienić ten posiłek potreningowy? Czy te tłuszcze naprawdę [...]
[...] się do nasilenia zmian trądzikowych. Niemniej jednak umiarkowana restrykcja węglowodanów do ilości stanowiącej około 40% energii dostarczanej oraz zwrócenie uwagi na ich źródła w wielu przypadkach jest zabiegiem dającym korzystne efekty. Omega-3: pomocne w leczeniu trądziku? Kwasy tłuszczowe omega-3 mogą mieć zastosowanie w leczeniu trądziku [...]
[...] - Wspiera procesy anaboliczne 7Nutrition Izo Amino to Aminokwasy z Izolatu Białka wołowego.Kilkokrotnie bardziej skoncentrowana formuła niż najbardziej wartościowe źródła białka polędwica wołowa. Każda porcja 4 tabletek Izo Beff Amino dostarcza całego profilu aminokwasowego w tym niezbędnych aminokwasów rozgałęzionych BCAA. Wyizolowane [...]
na sniadanie jesz chleb z maslem tylko? pomijam ze chleb pszenny powinienes zamienic na inne zrodlo weglowodanow. malo urozmaicona ta dieta. za duzo jajek dziennie. sa tez inne zrodla bialka.
[...] tydzien a tłuszcze zmniejsze w 2,3,4 posilku. Dodam jeszcze ze do 1 i 2 posilku bede jadl po 1g omega-3. Teraz moje pytanie Czy 2,5 grama białka to nie za dużo? I czy takie źródła tłuszczy mogą być? Konkretnie chodzi mi o migdały. Nie mogłem w sklepie znaleźć orzechów włoskich .... Ostatnie pytanie czy dobrze to ułożyłem? [...]